Projectpand opent in de wijk

arnhem_coehoorn_veldpand
Foto: Links staat het volgende week te openen pand voor het projectbureau van Coehoorn Centraal

In de loop van de volgende week neemt het projectbureau haar intrek in het Coehoorngebied. Daarmee wordt voor het eerst een nieuwe periode van het bijzondere gebied tastbaar.

Wijkontwikkeling anno nu
Al sinds de motie van de gemeenteraad van maart werken initiatiefnemers Paul de Bruijn en Peter Groot intensief samen met vertegenwoordigers en politici van de gemeente Arnhem om in elk geval voor de komende vijf jaar het centraal gelegen gebied Coehoorn een nieuwe toekomst te geven.
Dit keer een andere vorm van stadsontwikkeling. Geen dikke nota’s, grote kostbare plannen, sloop of nieuwbouw, geen bewoners of ondernemers die moeten verhuizen. In plaats daarvan het hergebruik van de beschikbare ruimten voor een creatieve herontwikkeling van de wijk. In toenemende mate wordt vanuit andere Nederlandse gemeenten het project met meer dan gewone belangstelling gevolgd. Volgende week leiden wij de gemeente Rotterdam rond.

Concrete plannen
Nu al zijn er concrete plannen voor functie-ondersteunende kleinschalige horeca, stadstuin en een centrum voor de creatieve industrie. Helaas kunnen daarvoor nog geen toezeggingen worden gedaan. Dat zal uiteindelijk pas kunnen nadat er een rechtspersoon is ontstaan. Alle plannen worden straks zorgvuldig gewogen en vooral bekeken op interactie met de wijk en openbaarheid van het in gebruik genomen pand. Inmiddels in een juridisch team van De Kempenaer Advocaten uit Arnhem onderdeel van het project. Voor de coördinatie van publieksactiviteiten is Yosser Dekker tot het Team Coehoorn Centraal toegetreden.

Informatievoorziening aan de wijk
Het is heel belangrijk dat de wijk betrokken wordt bij de ontwikkelingen in Coehoorn en er deel van gaan uitmaken.
Nog voor de zomer zullen de bewoners en ondernemers in de wijk nadrukkelijk bij de ontwikkelingen worden betrokken. Ook zal de projectorganisatie op nog bekend te maken te bezoeken zijn in het projectpand aan de Coehoornstraat 33.
Alle ontwikkelingen zijn via Facebook.com/Coehoorncentraal en Twitter.com/coehoorncentr te volgen. Reageren mag natuurlijk ook!

‘Arnhem wordt steeds leuker’
‘Arnhem wordt steeds leuker’ twitterde cabaretier Hester Marcrander deze week. En zo is het. Arnhem wordt in hoog tempo waar (jong) creatief talent alle ruimte krijgt om zich te ontplooien. De stad barst uit haar voegen van de activiteiten, is wellicht de mooist gelegen stad van Nederland en is een stad dat de crisis gebruikt om op alle terreinen het experiment aan te gaan.
Welkom in Arnhem!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*