Op de foto v.l.n.r. Oliver Vaupel, SUPER7000, Lucie Gerresheim, handelsmedewerker consulaat, Peter Schuurman, consul- generaal, Paul de Bruijn, Coehoorn Centraal, Simon Jenniches, Wirtschaftsförderung Krefeld, Cécile de Boer, gemeente Arnhem, Tom Frenzel, ProbierWerk Leverkusen.

Sommigen ondernemen grensoverschrijdend om hun ondernemingsrisico’s te spreiden. Anderen om nieuwe markten te verkennen. Maar een niet onbelangrijk argument voor deze ondernemers is ook dat werken in een andere zakelijke en culturele omgeving gewoon leuk en spannend is. Je ontdekt niet alleen nieuwe klanten, maar ook jezelf als je in een vreemde omgeving opereert. Coehoorn Centraal bevordert de grensoverschrijdende samenwerking voor (kleine) creatieve ondernemingen.

Coehoorn Centraal (Arnhem) en SUPER7000 (Düsseldorf) werken sinds 2014 samen om grensoverschrijdend ondernemerschap te stimuleren en te faciliteren.
De ontmoeting van beide organisaties kwam tot stand tijdens de internationale beurs Holland Business Promotion georganiseerd door de provincie Gelderland in 2014. Dit heeft geleid tot frequente contacten die de opmaat zijn voor nauwere samenwerking tussen creatieve werklocaties als Coehoorn Centraal.
In juni 2016 ontving Coehoorn Centraal in nauwe samenwerking met de gemeente Arnhem een delegatie van de afdeling Kreativ Wirtschaft van de Stadt Düsseldorf en een aantal succesvolle Duitse creatieve ondernemers.

Nieuwe fase
Inmiddels zijn wij in een nieuwe fase gekomen: Coehoorn Centraal krijgt een permanente toekomst. Daarmee kan zij nu een serieuze partij zijn voor grensoverschrijdende samenwerking.
In juli 2019 zijn op initiatief van Coehoorn Centraal een aantal partijen in Düsseldorf bij elkaar gekomen. Alle deelnemers werken aan versterking van de mogelijkheden voor creatieve ondernemers om zich over de grens samen te werken, een vestiging te openen of hun dienst of product verder te ontwikkelen en geschikt te maken voor de Duitse markt, of andersom voor de Nederlandse markt. Deze bijeenkomst luidt de start in van onze Cross Border Initiatief.

Bij dit initiatief zijn aangesloten:

De gemeente Nijmegen heeft belangstelling getoond.
Deze samenstelling is een een momentopname. Met de vordering van het initiatief kan de samenstelling veranderen.

Het Cross Border Initiatief

Met deze samenwerking willen wij een netwerk van grensoverschrijdende ‘regionale’ werklocaties voor creatieve ondernemers met elkaar verbinden. Hierdoor moet een netwerk ontstaan van ‘landingsplaatsen’ waar de bij een van de aangesloten hubs werkzame ondernemers/ondernemingen vrij tussen de aangesloten werklocaties kunnen wisselen. Dit is interessant voor die ondernemers die een stap over de grens willen wagen, maar een collegiale uitvalsbasis wensen om de stap te kunnen maken.
Ook moet er bij de aangesloten locaties een gemeenschappelijk ondernemingsprogramma te volgen zijn die het de ondernemer makkelijker maken om zijn product of dienst voor die andere markt geschikt te maken.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Meld je dan nu aan bij onze maandelijkse nieuwsbrief.
En heb je belangstelling voor dit initiatief, laat het ons dan weten via paul@coehoorncentraal.nl.