Peter Groot (l) en Paul de Bruijn, initiatiefnemers van Coehoorn Centraal.

Paul de Bruijn (Urban Inspiration) en Peter Groot (Hoogte Twee Architecten) zijn de initiatiefnemers en hebben deze uitdaging opgepakt.

Paul heeft een bureau voor ‘verbindende online communicatie’ en knoopt dagelijks de digitale eindjes aan elkaar. Ook is hij verwoed Berlijn-ganger, waar hij rondleidingen verzorgt langs onverwachte plekken en creatieve hotspots. Berlijn vormt dan ook meteen de belangrijkste inspiratiebron voor zijn betrokkenheid bij recente ontwikkelingen in Arnhem, een betrokkenheid die begon met het schrijven van het ‘Manifest van de Ruimte‘, waarin hij pleit voor meer ruimte (in regelgeving en stedelijke ruimte) voor culturele experimenten en creatief ondernemerschap.

Peter is architect/eigenaar bij Hoogte Twee Architecten, één van de initiatiefnemers van CASA en medeoprichter van het DTO-transitieteam.
Hij is gefascineerd door de natuurlijke dynamiek van de stad en een groot voorstanders van gebiedsontwikkeling nieuwe stijl.

De ingrediënten daarvan zijn het versterken van bestaande ruimtelijke kwaliteiten, het selectief toevoegen van elementen, het experimenteren met nieuwe functies en het samenwerken met lokale ondernemers en bewoners.