Het voorjaar komt er aan!

coehoorn_park_voorjaar2014
Foto: De eerste signalen van het tot leven komen van het park.

Met de snelheid van het licht werd november 2013 het Stadspark Coehoorn aangelegd voor NL-Greenlabel. Het was een geschenk aan de wijk Coehoorn. Toen kwam de winter. En zoals alle parken en tuinen, lag ook het park er wat verweest bij. Dat nu gaat veranderen. Het weer knapt weer op en de groene vingers beginnen weer te jeuken. Onder leiding van onze parkregiseur Willem Jacobs zullen buurtbewoners en enthousiaste ondernemers uit de wijk samen kleur brengen in het park.

Herstel podium
De komende tijd zal een aantal werkzaamheden worden verricht. Zo zal het beschadigde podium worden hersteld. Hier en daar is het niet voldoende stevig en voorzichtigheid bij het betreden is nu geboden.
Samen met Alliander en de school De Rank zal een speciale afwatering tot stand worden gebracht tussen de school en de wadi in het park.

Binnengebied park hekken-vrij
Een grote wens van de de stichting is het stap-voor-stap verwijderen van de hekken, op het binnenterrein van het park. Dat betekent de hekken tussen de school en het park, maar ook tussen CC2 en het park. Toen duidelijk werd dat de keermuur op het schoolplein aan vervanging toe is, ontstond een mogelijkheid daartoe. De keerwand is van gemetseld steen en zou niet kunnen worden hersteld zonder het kappen van de bomen. Door een andere aanpak kan de keerwand worden vervangen door een aarden talud. Hierdoor ontstaat een entree van het schoolplein naar het park. Immers het hek gaat dan weg. Voorwaarde is wel dat de hekken aan de buitenzijde van het park tijdens de schoolpauzes afsluitbaar zijn. Vooral het hek aan de zijde van het Nieuwe Plein is belangrijk om te voorkomen dat kinderen de drukke straat oprennen.

Gezocht groene vingers
Het park is een geschenk van NL-Greenlabel als gevolg van het initiatief van Coehoorn Centraal. De gemeente heeft daarom geen directe bemoeienis met het park en zal niet zorgdragen voor het onderhoud.
Daarom zoekt Coehoorn Centraal buurtbewoners en -ondernemers die zin hebben om een paar wekelijkse uurtjes aan het park te besteden. Het is leuk en leerzaam werk.
Wilt u meer weten, stuur dan even een mail naar Willem Jacobs, via park@coehoorncentraal.nl.