ARCCI-seminar over Berlijn in Coehoorn

Berlijn karlmarx

Berlijn als inspiratie voor creatief ondernemend Arnhem. De broncode van Berlijn
De zoektocht naar de sleutel om het creatieve potentieel van de stad beter te benutten en een daarbij passende ontwikkeling van de stedelijke ruimte is al langer gaande. Communicatiespecialist Paul de Bruijn en onderzoeker Tamara Rookus vinden inspiratie in Berlijnse voorbeelden en vertellen over hun bevindingen in dit ARCCI-seminar.

Over Tamara Rookus en de Broncode van Berlijn
Kenners zeggen dat men in Berlijn weet wat ‘geestelijke ruimte’ is. Maar, wat maakt nu dat juist Berlijn deze immateriële begrippen oproept? ARCCI-lid Tamara Rookus besloot zelf op onderzoek uit te gaan met de theorie over de beleveniseconomie van Joseph Pine en James Gilmore op zak. Zij kwam erachter dat evenementen die de typische Berlijnse belevenis bieden aan vijf criteria voldoen. Tijdens haar presentatie licht ze haar onderzoek toe en gaat in op de vraag of je die criteria ook elders zou kunnen toepassen.

Over Paul de Bruijn en het Manifest van de Ruimte
Paul de Bruijn woont en werkt een aantal maanden per jaar in Berlijn, geeft daar rondleidingen door ‘het andere Berlijn’ en ervaart de stad als belangrijkste inspiratiebron voor zijn visie op gebiedsontwikkeling in Arnhem. Tijdens zijn presentatie vertelt hij hoe zijn Berlijnse ervaringen post hebben gevat zijn Manifest van de Ruimte en wat dit voor Arnhem kan betekenen.

ARCCI
ARCCI is een samenwerkingsverband van de lectoraten Kunst, Cultuur & Economie, Modevormgeving en Innovatie in de Private Sector. De seminars worden afwisselend bij de HAN en bij ArtEZ gegeven.

Waar en wanneer?
Let op: Locatie is anders dan gebruikelijk!
Het seminar vindt plaats op dinsdag 14 mei van 15:30 – 17:00 uur bij de Volksuniversiteit in het Coehoorngebied in Arnhem, zaal 5: Coehoornstraat 17, 6811 LA Arnhem. De locatie is vijf minuten lopen vanaf het Centraal Station en ligt achter hotel Haarhuis dat direct tegen over het station is gelegen.

Aanmelden of meer weten?
Stuur een bericht naar info@arcci.nl of bel met 026 35 35 734.
Alvast nieuwsgierig geworden? Lees dan deze blog over de Broncode van Berlijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*