Geschiedenis herleeft in Coehoorn

'Hier stond ooit een kerk', crowdfundingsactie voor herleving Kleine Eusebiuskerk

Impressie van de beoogde entree van het Coehoornpark.

Herinneringen aan een plek
Op de plek van het Coehoornpark in Arnhem stond ooit een kerk, een kerk met mooie gebrandschilderde ramen, gemaakt door de Arnhemse stadsglazenier Joop Janssen. Ramen met afbeeldingen van burgers uit Arnhem. Deze Kleine Eusebiuskerk is in 1990 gesloopt. De ramen zijn dankzij een initiatief van betrokken Arnhemmers van de sloop gered. Het crowdfundingsinitiatief ‘Ooit stond hier een kerk’ brengt deze kerkramen naar het Coehoornpark, terug naar hun oorspronkelijke locatie.

Na de sloop van de kerk heeft de locatie meer dan 20 jaren braak gelegen, wachtend op een nieuwe bestemming. Op initiatief van aantal omwonenden, parkregisseur Willem Jakobs, Coehoorncentraal en in samenwerking met NL GreenLabel en Gemeente Arnhem is het park in 5 jaar uitgegroeid tot een groene oase en nieuwe ontmoetingsplek midden in het centrum van Arnhem. Mensen, jong en oud, van binnen en buiten Arnhem, voelen zich met het park verbonden door de open sfeer, de fijne groene omgeving en de levendigheid in het park.

Wat is het idee?
Graag willen de initiatiefnemers met de glas-in-loodramen een mooie nieuwe entree realiseren voor ons park, een entree die iedereen welkom heet. De letters ‘Coehoornpark’ worden gemaakt door Arnhemse jeugd. Walhallab Arnhem, een lab voor jongeren met lef, bezet hiervoor iedere woensdagmiddag met een pop-up glaswerkplaats de Keet in het Coehoornpark.

Er is budget nodig voor sociale werkplaats De Helling om de ramen vandalismebestendig in houten frames met verlichting te plaatsen en de glas-in-lood ramen te herstellen.

Oproep
Vind jij ook dat de ramen terug op hun plek moeten komen, en het Coehoornpark deze mooie, bijzondere welkomstentree verdient? Word dan mede eigenaar van een uniek stukje glas-in-lood en steun ons initiatief. Kies uit de verschillende opties je bijdrage en help mee het verleden van deze plek zichtbaar te maken!
Coehoorn Centraal is namens de ondernemers in Coehoorn u reeds voorgegaan. Volgt u ons voorbeeld?

Bezoek de website voor informatie en donatie …