Duitse ondernemers presenteren zich tijdens INNOVATE ARNHEM

Het was een drukbezochte openingsavond 4 oktober jl. van INNOVATE ARNHEM, het jaarlijkse event over innovaties van ondernemers in Arnhem. Het was daarmee de aftrap van dit 3-daagse innovatie-spektakel.

Nieuw bij deze editie was de aanwezigheid van drie innovatieve ondernemers uit Düsseldorf. Deze waren gekomen op uitnodiging van de organisatie van INNOVATE.

De contacten met de Duitse ondernemers zijn totstandgekomen via de samenwerking tussen Coehoorn Centraal en het Düsseldorfse co-workingspace SUPER7000. Sinds 2013 onderhouden Paul de Bruijn (Coehoorn Centraal) en Oliver Vaupel (SUPER7000) warme contacten en zoeken steeds naar kansen voor Duits-Nederlandse samenwerking.

De ondernemingen waren:

  • Bipolymere, met zeer vernieuwende energiewinning uit de mechanische eigenschappen van bipolymere.
  • Schmiede One, een innovatie incubator van wereldspeler in landbouwmachines GRIMME Group.
  • Doli Bottles, ontwerpers van oersterke maar vederlichte glazen designflessen.

Herzlichen Dank für eure Präsentation. Wir freuen uns auf ein Wiedersehen!

De ondernemers uit Düsseldorf. Vierde van links Oliver Vaupel van SUPER7000.

De reacties op de presentaties, die kort, helder en to-the-point waren, waren bijzonder positief.
Zeker een van de ondernemingen wil in Nederland expanderen en kan daarbij Coehoorn Centraal als springplank benutten.

De Duitse gasten zien Nederlanders toch vooral als creatieve denkers, vrij van conventies. Wij zien onze Duitse buren vooral als degelijke en bedachtzaam. Voor goed en innovatief ondernemerschap zijn beide eigenschappen noodzakelijk.

SUPER7000 en Coehoorn Centraal zullen blijven investeren in deze onderlinge contacten omdat wij veel van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Download hier onze presentatie over de samenwerking.

De strak georganiseerde openingsavond werd afgesloten met een spectaculaire muziek- en vuurshow.

Was ist INNOVATE Festival?
Drei Tage lang zeigen wir auf dem INNOVATE Festival, wie wir uns in Arnhem den enormen Herausforderungen von heute und morgen stellen. Über 100 Teilnehmer aus den Bereichen Kunst, Technik und Wissenschaft und über 12.000 Besucher erfahren hier eine andere Zukunft.

What is INNOVATE Festival?
During the three-days’ INNOVATE Festival we are showing how, in the region of Arnhem, we are tackling today’s huge challenges. With over 100 participants in the fields of art, engineering and science we let over 12,000 visitors experience a different future.