Durf jij grensoverschrijdend te ondernemen?

dusseldorf
Foto: Palmbomen sieren een druk kruispunt in Düsseldorf

Sommigen ondernemen grensoverschrijdend om hun ondernemingsrisico’s te spreiden. Anderen om nieuwe markten te verkennen. Maar een niet onbelangrijk argument voor deze ondernemers is ook dat werken in een andere zakelijke en culturele omgeving gewoon leuk en spannend is. Je ontdekt niet alleen nieuwe klanten, maar ook jezelf als je in een vreemde omgeving opereert.

Werken over de grens is voor ondernemers in Arnhem, Nijmegen en de Achterhoek natuurlijk al snel Duitsland, buurland met 80 miljoen inwoners op amper 15 minuten rijden.
Coehoorn Centraal (Arnhem) en Garage Bilk (Düsseldorf) zijn tot zomer 2016 een proef aangegaan voor ondersteuning van ondernemers die over de grens (ook wellicht over hun eigen grenzen) willen werken.
Namens Coehoorn Centraal en Garage Bilk zullen respectievelijk Paul de Bruijn en Oliver Vaupel optreden als bruggenbouwers naar de wederzijdse buren.

Wat kunnen wij voor je doen?

 • Het doen van een quick-scan over haalbaarheid van werken over de grens;
 • Het leggen van de eerste contacten;
 • Het voorbereiden van en aanwezig zijn bij de eerste contacten;
 • Het organiseren van gecombineerde taal- en zakelijke cultuurlessen (individueel of in groepsverband);
 • Het verschaffen van een werk- en vergaderfaciliteiten in het andere land, met officieel postadres;
 • Kennismakingstours organiseren in beide werkgebieden;
 • Adviseren bij communicatie;
 • Het verzorgen van presentaties voor verbanden van ondernemers of overheden;
 • De weg wijzen in overheidsgelegenheden en ondersteuning bij de juridische aspecten.

Toetreden tot een nieuw werkgebied is een investering
Dit initiatief ontvangt geen subsidie. Het is daarom volledig afhankelijk van de eigen investering van de ondernemer zelf. De hoogte van de kosten alsmede van de wijze om deze te financieren zullen van geval tot geval worden bekeken. In bijzondere gevallen kunnen de kosten worden berekend in een vorm van een partnership. Contractpartijen (opdrachtnemers) zijn de afzonderlijke adviseurs Paul de Bruijn en Oliver Vaupel.
Na een eerste kosteloos kennismakings- en oriënteringsgesprek zullen wij een voorstel doen van de in te zetten diensten en de bijbehorende kosten.
Na een akkoord zullen wij zorgdragen voor een uitvoering van het afgesproken programma, door onszelf en/of door ingehuurde derden.

We werken in bepaalde focusgebieden
Omdat we ons niet in heel Duitsland en Nederland kunnen verdiepen, liggen onze focusgebieden aan Duitse zijde in Düsseldorf, Köln en delen van het Ruhrgebied. Daarbuiten kunnen ook contacten worden gelegd in Berlijn. Aan Nederlandse zijde zullen we ons concentreren op de regio Arnhem en Nijmegen en de Achterhoek. En in voorkomende gevallen kunnen wij uitstapjes maken naar Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven (Strijp-S).

Wat moet je doen?
Neem met een van ons contact op. Dat kan voor ondernemers uit Nederland via paul@coehoorncentraal.nl. Beschrijf kort wat je eerste ideeën zijn voor de stap naar Duitsland.
Maar je kunt ook naar ons toe komen om je ideeën direct te bespreken.
Oliver en Paul hebben gezamenlijke dagen afgesproken op beide locaties Arnhem-Coehoorn en Düsseldorf.

Consultdagen in Coehoorn, Arnhem

 • Donderdag 11 februari 2016
 • Vrijdag 18 maart 2016
 • Vrijdag 29 april 2016

Consultdagen in Garage Bilk, Düsseldorf

 • Vrijdag 26 februari 2016
 • Woensdag 13 april 2016
 • Donderdag 12 mei 2016

Afspraken kunnen worden gemaakt tussen 11:00 en 17:00 uur.

Dienstverlening alleen voor Coehoorn-ondernemers?
De dienstverlening is voor alle ondernemers, ongeacht of zij huurder zijn in Coehoorn Centraal. Wel wordt gedacht aan een speciale korting voor Coehoorn-ondernemers.

Durf jij de stap te wagen?

Tot ziens in Coehoorn of Düsseldorf!
Paul de Bruijn en Oliver Vaupel