Straten rond station vernieuwd

vernieuwing_omgeving_station
Afbeelding: Gebied van werkzaamheden (Bron: roeloefsgroep.nl)

Straten rond station op de schop
De werkzaamheden van het station naderen het einde. Na bijna 2 decennia zal Arnhem een imposant en opmerkelijk station voor trein en bus rijker zijn.
Voorafgaand aan de opening van het station in november dit jaar, zullen de straten aan de Coehoorn-zijde worden opgeknapt en ook deels worden aangepast.
Het gaat daarbij om het gebied van hoek Utrechtsestraat / Nieuwe Stationsstraat tot het Willemsplein en naar het zuiden, de westzijde van het Nieuwe Plein.

In fasen
Het project zal in fasen worden uitgevoerd zodat de bereikbaarheid van woningen en ondernemingen zo min mogelijk wordt gehinderd. De werkzaamheden zullen ook gevolgen hebben voor de wijk Coehoorn. Ofschoon in de wijk zelf geen werkzaamheden worden verricht zal het bereiken van de straten in Coehoorn de komende maanden periodiek onderbroken of verlegd worden.
De werkzaamheden beginnen op 20 juni en eindigen naar verwachting op 9 oktober, dus vóór de opening van het nieuwe station.

Informatie en coördinatie
Het project wordt in opdracht van de gemeente Arnhem uitgevoerd door de firma Roelofs. Namens de firma is Kevin Boonk als omgevingsmanager aanspreekbaar voor vragen en eventuele klachten over overlast van de werkzaamheden.
De heer Boonk is bereikbaar op 06-10623790 of via e-mail k.boonk@roelofsgroep.nl.
De firma Roelofs geeft een nieuwsbrief uit. Dit is de eerste met informatie over alle fasen (pdf).
De werkzaamheden zijn te volgen via Facebook.
Het is ook mogelijk om binnen te lopen in het informatiecentrum aan de Bergstraat 1 (tegenover autoverhuur Hertz). Open: woensdag 15.00 – 16.00 uur en vrijdag 11.00 – 12.00 uur.