Stadspark Coehoorn heeft een nieuwe waterspeeltuin

coehoorn_waterspeelplaats
Het is zover: de nieuwe waterspeeltuin in het Stadspark van de stichting Coehoorn Centraal is gerealiseerd! Met veel plezier hebben betrokkenen samengewerkt om deze bijzondere plek te realiseren.

Samenwerking maakt meer mogelijk
Diverse initiatieven in de wijk zijn samengekomen en uitgevoerd in het aangepaste stadspark. Bewoners uit de wijk – winnaars van de Arnhemse wijkprijs –  wilden graag een waterspeelplaats in het park realiseren. De Expeditie Coehoorn – waarin onder andere waterschap Rijn en IJssel, Vitens en de gemeente Arnhem samenwerken – hebben hun ondersteuning aan dit plan gegeven. Insteek was om water en groen te realiseren in het park en deze zo goed mogelijk te benutten. Kinderen van basisschool de Rank hebben hun waterwensen in het park door tekeningen verbeeld. Bij de realisatie, door hoveniersbedrijf Greenm2 hebben ook ouders van de school en vrijwilligers van het RIBW geholpen. Het park is zodoende vormgegeven door een samenspel van partijen.

Laat het water stromen
Parkregisseur Willem Jakobs van Coehoorn Centraal heeft alle wensen in een passend ontwerp opgenomen. Hij licht toe: ‘Er is drinkwater om de dorst te lessen en de groenten uit het park te wassen. Er is een waterspuwer in de vorm van een slang die regenwater spuwt om het groen te begieten en om mee te spelen. En er is groen om op te eten, om naar te kijken en om op een warme zomerdag lekker in de schaduw te kunnen zitten. De hekken tussen het park en het schoolplein van basisschool De Rank zijn verwijderd zodat de kinderen direct toegang hebben tot het park. Met gebruik van oude tufsteenbrokken van de Eusebiuskerk en de aanleg van een nieuwe beekloop is een waar speelparadijs ontstaan in het centrum van de wijk Coehoorn.’

Water en groen hebben veel te bieden in de stad. Stedelijk gebied met veel verstening is extra gevoelig voor opwarming als gevolg van de klimaatverandering. Kleine oases met water en groen helpen om het stedelijk klimaat aangenaam te houden. Extra aardig is het om water en groen zoveel mogelijk betekenis te geven zoals in het Stadspark Coehoorn is gebeurd.

Voor meer informatie:
Willem Jakobs, park@coehoorncentraal.nl