De Proeftuin op bezoek bij bewoners Coehoorn

‘Niets is zo belangrijk als je het huis waarin je leeft en de kwaliteit van leven in je directe leefomgeving. Daar is de gemeente verantwoordelijk voor, de grote overheidsorganisaties, maar jij ook!’  Zo beginnen Stefanie en Tom hun oproep aan de bewoners van Coehoorn op hun onlangs gelanceerde website deproeftuinarnhem.nl.

Met dit initiatief ontstaat een bijzondere van bedrijfsleven, gemeente en burgerinitiatief.

Stefanie en Tom werken vanuit de Bergstraat 33 aan een levendiger Coehoorn.

Het project is een initiatief van de gemeente Arnhem, Alliander en Vitens. Het probleem is dat deze grote bedrijven vaak niet meer goed weten wat bewoners precies willen. En andersom zijn deze bedrijven ook lastig te bereiken om te vertellen wat u nu precies wil met uw wijk. De Proeftuin wil hier voor de wijk Coehoorn verandering in brengen. Waar zou de wijk volgens u van opknappen, wat kunt en wilt u daar aan doen en wat heeft u daar precies voor nodig?

In de afgelopen tijd hebben Stefanie en Tom met verschillende lokale Arnhemse bedrijven gesproken die voorzieningen leveren zoals elektriciteit, water, afvaldienst en internet. Deze bedrijven zouden graag iets voor Coehoorn betekenen, maar hebben de ideeën en inzet van de gebruikers en bewoners van deze wijk nodig om hun kennis op een juiste manier in te zetten. Daarom zijn wij nu aan zet om te vertellen wat wij willen en willen doen.

In Coehoorn staat veel te gebeuren. Grote bedrijven willen hun kennis delen en uitproberen in Coehoorn, creatieve en kunstzinnige initiatieven krijgen de mogelijkheid om hier aan de slag te gaan. De Proeftuin wil ervoor zorgen dat deze energie gekoppeld wordt aan ideeën van de huidige bewoners en gebruikers van de wijk. Zodat we samen kunnen werken aan een fijne, leefbare en duurzame wijk.

Tom en Stefanie willen heel graag met u in contact komen zodat wij met u kunnen praten over uw ideeën voor de Arnhemse wijk Coehoorn. We komen daarom bij u langs, maar u kunt natuurlijk ook bij ons langs komen.

Kom langs op de Bergstraat 33 (oude SKAR-pand), de koffie staat klaar.

Mochten zij even niet thuis zijn, of wilt u liever digitaal contact opnemen, dan kunt hen vinden via:

E-mail: tom@deproeftuinarnhem.nl enstefanie@deproeftuinarnhem.nl
Facebook: www.facebook.com/kunstlabarnhem
Twitter: www.twitter.com/kunstlabarnhem