Stella by Starlight landt in Coehoorn

StellabyStarlight_kl
Logoplan gemaakt door Viktor Baltus

‘Stella by Starlight’ landt in Coehoorn Centraal en is daarmee de eerste huurder/participant van het stadsproject ‘Coehoorn Centraal’. Een bericht over de eerste landingsplaats voor Coehoorn-pioniers.

Wat is ‘Stella by Starlight’
Steven Bergwerff over ‘Stella by Starlight’: ‘Samen met mijn compagnon Ruben Valentijn wil ik een plek in Coehoorn waar je kan hangen en een boek kan lezen, je elkaar kan ontmoeten, je werkoverleg kan hebben, je lunch afhaalt, waar je gaat borrelen. Een plek waar je een boek, cd of product kan kopen van een lokale auteur, muzikant of producent, waar je komt luisteren naar een singer- songwriter. Een plek welke actief mensen verbindt, die uitlokt om de plek jouw plek te maken en te noemen, een kloppend hart van de creatieve wijk Coehoorn.

Wie zijn Steven en Ruben
‘Steven en ik leerden elkaar 2 jaar geleden kennen in het Beauforthuis’, begint Ruben. ‘Het Beauforthuis is een oude Nederlands Hervormde kerk vlakbij het dorpje Austerlitz en dat in de jaren ’80 werd omgebouwd tot podium. Het wordt nu ook gebruikt voor theater, bruiloften, recepties, vergaderingen, verjaardagen, boekpresentaties, enz.’

Steven en Ruben hebben daar beide dezelfde functie gehad, namelijk die van horecamanager. Al snel kwamen ze er achter dat ze dezelfde gedachten hadden over de horeca ter plekke, maar ook in het algemeen. Steven: ‘Vanuit die positie zijn we langzaam verder gaan kijken naar welke interesses we nog meer gemeenschappelijk hadden en het bleek goed te klikken.’

Ruben vervolgt: ‘Met mijn achtergrond als bedrijfsleider/muziekprogrammeur van een gerenommeerd jazz/muziekcafé in Groningen en met de achtergrond van Steven als bedrijfsleider/kok van biologische restaurants in Driebergen/Zeist zijn we op een punt gekomen samen iets op te zetten. Dat het Coehoornproject op ons pad kwam is een schot in de roos geweest voor beide partijen omdat we bij dit project het gevoel krijgen dat we volledig vrij worden gelaten in het uitwerken van onze ideeën.’
Het café zal geen vast concept dragen simpelweg omdat Steven en Ruben graag ‘buiten de doos denken’ en graag altijd willen blijven vernieuwen, veranderen en innoveren.
De toegang is niet alleen voor een bepaald publiek maar voor iedereen. Laagdrempelig en welkome sfeer. Er zal veel gebeuren op het gebied van muziek, theater, educatie en (beeldende) kunst.

Ruben: ‘Een tijd geleden zei iemand: het mooiste zou zijn als je een festivalgevoel kan geven aan je gasten! Dit leek mij wel een toepasselijke uitdrukking voor ons café Stella by Starlight.
Wij hopen jullie spoedig te mogen verwelkomen in ons nieuw te openen cafe. Hou de site in de gaten en hopelijk tot snel!’

Stella by Starlight op Facebook.

Aanvulling op dit bericht:
Deze horeca zal worden gevestigd in pand CC1, Coehoornstraat 33. Coehoorn Centraal zal een zeer beperkt extra horeca-aanbod mogelijk maken. Het gebied is daarvoor bestemmingsplan- en bouwtechnisch geschikt. Deze horeca-voorziening zal de hoofddoelstelling van het gebied, het scheppen van een creatieve zone, ondersteunen. Naar verwachting zal de aparte sfeer die wij in Coehoorn willen realiseren ook leiden tot het aantrekken van een ander publiek dan nu elders in de directe omgeving wordt bediend.
Uiteraard moeten nog de benodigde vergunningen worden aangevraagd.