de ideeën achter Coehoorn Centraal

Kansen voor het gebied, de bewoners, ondernemers en kunst en creatieve ondernemers
Er zijn acht voorwaarden om als stad aantrekkelijk te zijn voor kleine creatieve, en dus vaak startende, ondernemingen. Het moeten ook de ingrediënten worden voor een nieuw gebruik van het Coehoorngebied.

  1. Betaalbare woon- en werkruimten;
  2. Een nabijgelegen campus (kenniscentrum) of concentratie van andere creatieve ondernemingen;
  3. Bedrijfsincubators;
  4. Samenwerking startups met Arnhemse bedrijfsleven;
  5. Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven;
  6. Coachfaciliteiten voor startende ondernemers;
  7. Promotie van creatief ondernemerschap;
  8. Interacties (crossovers) met andere onderzoekers, ontwerpers en makers;
  9. Nieuwe vormen van funding van startups;
  10. Aanwezigheid van andere vergelijkbare initiatieven (creatief klimaat).

Wat na 5 jaar?
Niemand kan 5 jaar vooruit kijken en al helemaal in deze turbulente tijden. Formeel eindigt dit project na 5 jaar. Dat kan anders zijn als bepaalde delen zo succesvol zijn gebleken dat de waarde, voor de buurt, voor de stad en voor het gemeentelijk vastgoed, zo groot is geworden, dat verlenging niet is uitgesloten.

Met dit initiatief krijgt de buurt en de ontwikkeling van Arnhem als creatieve hotspot van Oost-Nederland een enorme impuls. De levendigheid van de wijk zal toenemen. De huidige gebruikers van het gebied (bewoners en ondernemers) zullen ook de voordelen moeten ervaren van de activiteiten in het gebied: meer sfeer in de wijk, halt aan de toenemende leegstand en verloedering, actieve deelname aan activiteiten, meer economische activiteit op zo’n strategische plek in de stad.
Ook de wereld van het vastgoed en stedelijke ontwikkeling zal met grote belangstelling naar Arnhem kijken als laboratorium voor ‘het nieuwe ontwikkelen’. Want een ding zal duidelijk zijn: via een langere weg, kan op alternatieve wijze waarde worden ontwikkeld: voor eigenaren van vastgoed, voor de buurt en voor de stad.

Nadere informatie
Heeft u in dit stadium vragen, schroom dan niet om contact op te nemen via info@coehoorncentraal.nl.
Berichtgeving over dit project volgt u via Facebook en Twitter.

Lees ook:
– Waarom creatieven graag verblijven in middelgrote steden
– Een centrum voor de creatieve industrie
– Een mobiele stadstuin voor Arnhem

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*