De Coehoorn tijdelijk gesloten

arnhem_coehoorn_college_pand

Het pand De Coehoorn aan de Coehoornstraat 15-17-19 is tijdelijk gesloten vanwege een asbestsanering op de zolder van het pand.

De asbest is afkomstig van de buis-isolatie van het oude oliegestookte verwarmingssysteem. Bij een noodzakelijke reparatie van de verwarmingsketel die op zolder staat, is besloten dat het beter is om de zolder eerst te saneren. Ook in de kruipruimte van de Coehoorn is destijds gewerkt met asbesthoudend materiaal. Sanering van die ruimte wordt indien mogelijk meteen meegenomen. Als voorbereiding voor de sanering zijn ook in de rest van het gebouw luchtmonsters genomen. Daar is geen asbest aangetroffen.

Op dit moment wordt nog onderzocht wat de beste manier is om de asbest te verwijderen. De verwachting is dat het asbestverwijderingsbedrijf ongeveer een maand nodig zal hebben voor de klus op zolder. De vloer bestaat namelijk uit riet op stucwerk. Het stof kan daartussen gaan zitten en dat is moeilijk te verwijderen.

Gedurende de sanering is het pand gesloten. Voor de geplande activiteiten in het pand wordt in samenwerking met de gemeente Arnhem naar tijdelijke alternatieve locaties gezocht.
Alle partijen die in de maand februari hebben geboekt in De Coehoorn (CC3) zullen persoonlijk worden benaderd.

[gezamenlijk persbericht Coehoorn Centraal en gemeente Arnhem]