Coehoorn krijgt partijen warm

Coehoorn panden & plekkenHet gaat goed met Coehoorn. Werd amper zes weken geleden nog de motie aangenomen voor ‘vrijgeven’ van Coehoorn, inmiddels zijn de ontwikkelingen nog amper bij te houden.
Een korte update over de stand van zaken over een uniek stedenbouwkundig en social experiment.

Vanmiddag informeerden Peter Groot en Paul de Bruijn op het stadhuis de initiatiefnemende partijen van de motie tot vrijgave van het Coehoorngebied.
De initiatiefnemers praatten hen bij over het gesprek met een grote partij die het gebied ook infrastructureel zoveel mogelijk self-supporting zou willen maken. Daartoe zoekt zij interactie met groepen creatieve denkers uit alle denkbare richtingen. Het kan een internationaal project worden waar ook internationale studenten bij betrokken raken.

Ook werden zij geïnformeerd over het bijzonder goede gesprek dat de initiatiefnemers gisteren hadden met een speciaal team van juristen van het Arnhemse kantoor van De Kempenaer. De zes juristen hebben elk uitgebreide kennis van de verschillende rechtsgebieden die bij dit project aan de orde moeten komen. Het team is erg enthousiast en wil graag meewerken aan dit ook voor hun vakgebied zeer vernieuwende project. Het team is er van overtuigd dat ook op bestuurlijk en juridisch gebied Coehoorn baanbrekend kan worden en nog veel ogen op Arnhem zal richten.

Tot slot is er vrijdag jl. in Amsterdam overlegd met een groot landelijk fonds voor financiering van deelprojecten. Er komt een vervolggesprek.

De organisatie komt nu in een fase waarin financiering hoge prioriteit moet krijgen. De urenlast is niet meer zonder inkomsten te verantwoorden. Momenteel werken we diverse businessmodellen uit die ook juridisch getoetst moeten worden.

Verklaring van Sympathie als eerste stap naar ‘echt’ project
Er wordt inmiddels gewerkt aan een ‘Verklaring van Sympathie’, te ondertekenen door een aantal vooraanstaande Arnhemse instituten en bedrijven. Het ziet er naar uit dat alle gewenste partijen een handtekening zullen zetten. Er zijn al oriënterende gesprekken geweest. Een dergelijke verklaring zal iedereen met nog enige twijfel over de reikwijdte van dit project overtuigen van de bijzondere kansen voor de wijk, voor Rijnboog en voor de hele stad.
De tekst van deze verklaring zal na ondertekening bekend worden gemaakt en als leidraad gelden voor de verdere realisatie van het project.

Steeds meer belangstelling van buiten Arnhem
De initiatiefnemers krijgen steeds meer vragen uit andere steden over wat er in Arnhem gaande is. Het Coehoorn-project wordt op veel vlakken gezien als zeer bijzonder en nog niet eerder in Nederland (en Europa) vertoond. Het is een uitdaging voor alle betrokkenen. Het kan uitgroeien tot een op veel terreinen zeer innovatief project.
Nu ook partijen van buiten Arnhem belangstelling hebben getoond voor het organiseren van culturele activiteiten, moeten we ook binnenkort met omwonenden en ondernemers uit het gebied om de tafel. Alleen samen met de bewoners en de ondernemers in het gebied kan het een succes worden.

Meer informatie
De communicatie zal worden verlegd naar een binnenkort te lanceren website: coehoorncentraal.nl.
Nu al zijn de berichten te volgen via Facebook. Ook zullen binnenkort videoblogs verschijnen. De hele communicatie wordt verzorgd door #hekje.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*