Coehoorn op de Dutch Design Week 2016

area51Coehoorn is niet zomaar een plek voor creatieve ondernemers. Er wordt samengewerkt en zo ook gewerkt aan innovatieve concepten. Sommigen van de Coehoorn-ondernemers zijn al in de prijzen gevallen voor hun innovatieve werk. Het kan ook niet anders dan dat een aantal van hen te vinden is op de Dutch Design Week in Eindhoven, dat plaatsvindt van 22 – 30 oktober 2016.

Roos Meerman / Art Officials (CC7)
Roos werkt aan vernieuwing van materialen. In 2014 won zij de New Materiaal Award.
Binnen haar project Aera Fabrica gebruikt Roos Meerman warmte en lucht om 3D-geprinte vormen op te blazen. Omdat plastic snel van vloeibaar naar vast kan veranderen, is het mogelijk de vorm flexibel te maken door het plastic te verwarmen, vervolgens op te blazen en te laten afkoelen totdat de vorm weer fixeert. Meerman maakt gebruik van PLA, een 100% biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt van maïs. Art Officials is een samenwerking van KunstLAB Arnhem & Studio Roos Meerman.

Tijdens de DDW16 is Roos te vinden op twee locaties.
NS Loods / Studio Edhv, Fuutlaan 12b, Eindhoven.
Veemgebouw (8e etage), Torenallee 80, Eindhoven.

dd-cc2Foto: Roos Meerman toont haar werk aan bezoekers uit Düsseldorf

De Vormforensen (CC1)
De Vormforensen maken niet zomaar boeken, maar bijzondere boeken. Boeken die gemaakt zijn met enorm veel aandacht voor: kwalitatief hoogstaand drukwerk, het verhaal, tactiel papier, sprekende kleuren, indrukwekkende foto’s en inhoud.
De Vormforensen zijn grafisch ontwerpers met een obsessie voor maatschappelijke en onzichtbare thema’s. Zij kijken als grafische antropologen naar de wereld om ons heen en verzamelen nieuwe woorden, bizarre fenomenen, prikkelende beelden en wonderlijke gebeurtenissen.

Op maandag 24 oktober nemen De Vormforensen deel aan het Drivers Pitch Event in het Klokgebouw.
Van 9.30-12.00 kun je alle 16 drivers (ontwerpers) van afgelopen jaar zien schitteren op het podium.
Als je interesse hebt om te komen mail dan: info@devormforensen.nl, dan ontvang je van hen een link om jezelf of je bedrijf aan te melden.

Tijdens de DDW16 zijn De Vormforensen te vinden in het
Klokgebouw, Klokgebouw 50, Eindhoven

het-meest-geloofde-sprookje_2_vormforensenFoto: De binnenzijde uit hun populaire uitgave ‘Het meest geloofde sprookje‘.

Art Officials, Tom Kortbeek, Roos Meerman (CC3 – CC7)
Tom en Roos werken samen in ‘Art Officials’. Art Officials zet uit kunst ontstane ideeën om in toepasbare producten. Hun ‘Tactile Orchestra’ is zo’n uit kunstprojecten voortgekomen concrete toepassing, en wel in de zorg. Een aantal Coehoorn-ondernemers zullen het ’tapijt met geluid’ wel eens hebben gezien of zelfs uitgeprobeerd. Het was te zien in Coehoorn, Oddstream (Nijmegen), in de Westergasfabriek (Amsterdam) en nu dan op de Dutch Design Week.
Door aanraking van het doek ontstaan geluiden, een ‘orkest’. Art Officials zette het kunstobject om naar een concreet product onder de naam ‘Kozie’. Kozie is een handzame versie van het grote geluidsdoek in de vorm van een kussen. Er is vanuit de zorgwereld veel belangstelling. Immers Kozie is via een app te programmeren met muziek, gesprekken (uit de eigen familiekring) en allerhande geluiden.
Er zijn hoge verwachtingen voor een toepassing bij dementerenden, die door streling van het kussen oude geluiden of gesprekken weer tot leven kunnen wekken. Hierdoor ontstaan in de kleine wereld van de dementeren weer kleine belevenissen.

Tijdens de DDW16 zijn Art Officials met Tactile Orchestra te vinden op het plein bij Strijp S, als onderdeel van de expositie georganiseerd door de Effenaar…
en op vrijdagmiddag 28 oktober tijdens het evenement ‘Health & Design Challenge‘ van Health Valley.

tactileorchestraFoto: Kinderen bewonderen het ‘Tactile Orchestra’.

Trots
Wij zijn ongegeneerd trots op ‘onze’ Coehoorn-ondernemers. Steeds meer samenwerkingen ontstaan die tot geweldige hoogwaardige producten leiden. De professionaliteit van de ondernemers is bijzonder hoog. Als door de bijzondere open en coöperatieve sfeer er dan ook nog concrete innovaties ontstaan voortkomend uit kunst en een ongeremde nieuwsgierigheid, kan ons geluk niet op.
Wij wensen Roos Meerman, De Vormforensen en Art Officials heel veel succes en plezier tijdens de Duch Design Week 2016.

Tot ziens in Eindhoven! Made in Arnhem.

Ben jij als Coehoorn-ondernemer ook present op de DDW16, laat het ons dan even weten waar je exposeert. We zullen je dan in onze berichtgeving meenemen.