Wolvengang loopt als een gedicht

wolvergang1
Foto: Joost Hoebe en Iris van Gils tijdens de opening van de vernieuwde Wolvengang

Weinigen kennen de Wolvengang. Toch zegt het sommige oudere Arnhemmers, en dan vooral de muziekliefhebbers, deze plek nog veel: hier zat ook de muzieklokatie: de Goudvishal. De Goudvishal opende in 1984 haar deuren open als podium voor bands met uit de punk-metal- en hardcorestroming. In de laatste jaren stelde ze zich ook open voor bands uit de muziekstromingen poprockindieskadrum ’n bassjungleTekno en breakbeatDoor het stopzetten van de gemeentelijke subsidie zag de Goudvishal zich gedwongen 31 december 2007 de deuren voorgoed te sluiten. (Bron: Wikipedia) Meer over de Goudvishal

De Wolvengang verbindt Onderlangs met de Vijfzinnenstraat. Een wat obscure Parijs aandoende lange trap. Maar dat is sinds zaterdag 13 juni totaal anders. ArtEZ-studenten Joost Hoebe en Iris van Gils hebben de trap tot een bezienswaardigheid omgetoverd. Een tocht naar boven of naar beneden wordt begeleid door een gedicht van Iris. Joost bedacht de tekst ‚Waarom zou je het nog proberen?’ verwijzend naar taggers die het kunstwerk hopelijk met rust laten.

De Wolvengang is vanaf onderlangs de eerste mogelijkheid om naar het hogergelegen deel van Coehoorn te komen. En met de interventie van Joost en Iris is het een mooie en waardige toegang tot het creatieve wijk Coehoorn geworden. En daar zijn wij heel blij mee!

Als je nog wilt zien hoe het was

Het project is mede mogelijke gemaakt door ACHMEA (eigenaar pand aan de Wolvengang) en Expeditie Coehoorn.