Video-impressie van een geslaagde opening

RTV-Arnhem maakte deze reportage van de opening van Coehoorn Centraal, 6 september 2013.

Het was een warme dag. Bij het opbouwen van het buitenterrein liep het zweet de organisatoren over de rug.
Enkele dagen ervoor had de gemeente een extra toegangspoort laten maken zodat de bezoekers van de opening makkelijk hun eerste stappen in het toekomstig stadspark konden zetten.

“Het is zonnig op deze zaterdagmiddag wanneer de ICE trein vanuit Düsseldorf station Arnhem binnenrijdt. De bijeenkomst in Düsseldorf met de burgerinitiatieven aldaar was zeer vruchtbaar en we hebben snode plannen gesmeed om de band tussen de beide steden, die de afgelopen jaren al zeer versterkt is, nog verder aan te halen. Jammer dat Burgemeester Kaiser deze keer niet mee kon, maar mede dankzij zijn inspanningen is de Arnhems blik het afgelopen jaren langzaam meer oostwaarts gekeerd.”
Zo begon Peter Groot, een van de twee initiatiefnemers, de openingsceremonie met een beschrijving van Coehoorn in 2018. Een aantrekkelijk beeld van een levendige en creatieve wijk. (Lees verder zijn toespraak).

De start werd gemarkeerd door het heisen van de vlag van Coehoorn Centraal, een vlag in een helder groene kleur en met een beeldmerk dat verwijst naar het vestingsverleden van de wijk.

Henk van de Velden en Erwin Moes gidsten de tientallen belangstellenden door de wijk en schetsen de nieuwe toekomst van de wijk. Aan het eind van de tour bezoeken de belangstellenden het CC1-pand aan de Coehoornstraat. Daar kijken zij naar de video-boodschap van wethouder Gerrie Elfrink, die zichtbaar zijn enthousiasme van het project niet kan onderdrukken.
Aan het eind van zijn video-boodschap roept Elfrink de bezoekers aan deze middag op om hun ideeën voor het toekomstige Coehoorn te schetsen. Deze oproep leverde een groot aantal waardevolle reacties op.

De openingsmiddag werd naar schatting door zo’n 100 belangstellenden bezocht. Een bijzondere mix van (jonge) creatieven, studenten, advocaten, raadsleden, ambtenaren, buurtbewoners, ondernemers uit de wijk.

Het weer was wat minder meegaand. Zon en hitte tot vlak voor de opening, maar donder en bliksem tijdens de opening.
Imke Bertrams, bezoeker van de opening van Coehoorn Centraal, had er geen moeite mee:
‘Inspirerende opening… die veel energie deed vrijkomen… met zon regen en donderslagen tot gevolg… en als ik op mijn blote voeten terug naar huis loop.. verschijnt een glimlach op mijn gezicht.. ik ben happy in deze stad!’