Feestje met een dikke kus voor de betrokken buurtbewoners

Ondernemers en betrokken buurtbewoners hebben de afgelopen jaren een wondertje in Coehoorn verricht.

Ruben Valentijn en Tom Kortbeek bedanken met een mooie bos bloemen en een dikke zoen toegewijde parkvrijwilligers/bewoners: Gerrie (l) en Diana (r). (Foto: Mattijs Loor).

De afgelopen 5 jaar hebben we met z’n allen hard gewerkt om het project en de wijk te maken tot wat het nu is.
Met het recente gemeenteraadsbesluit kunnen we niet alleen verder, maar het gebied rondom het park wordt ook doorontwikkeld in de creatieve geest (DNA) van het project Coehoorn Centraal. Het park blijft daarbij in betekenisvolle omvang haar informele karakter behouden. En dat moesten we vieren: ondernemers, omwonenden, vrijwilligers, de gemeente: samen hebben we deze plek weer tot leven gewekt.

Een uit Australië afkomstige ondernemer, werkzaam in Coehoorn, ‘loves the place’. ‘We allways have our meetings in the park. You feel the freedom and inspiration. Last week I met some guys that organized a weekend campground in the park. Amazing.’
Verwonderd was hij ook dat het zo centraal gelegen park al 5 jaar zo ordelijk is. ‘I don’t wanna throw Australia for the bus, but a park with this kind of liberties, would have been misused in my country within weeks.’

Paul de Bruijn: ‘Het Coehoornproject is een uniek experiment, een prachtige kans op innovatie van stadsontwikkeling en gemeenschapsvorming.’ Rechts zittend in overhemd wethouder Van der Zee. (Foto: Mattijs Loor).

Daarom werd iedereen uitgenodigd die betrokken is bij Coehoorn, de ondernemers, buren, wijkbewoners, vrijwilligers, raadsleden die Coehoorn hebben mogelijk gemaakt en iedereen die de wijk en het project een warm hart toedraagt, om op vandaag 12 juli het glas te heffen op de toekomst!

Ook de voor het project verantwoordelijke wethouder Roeland van der Zee was aanwezig om met ons op de creatieve toekomst van Coehoorn te proosten. Twee jonge nieuwe buurtbewoners zaten aan tafel met de wethouder. Toen ze opstonden lieten ze weten zielsgelukkig te zijn met het park: ‘Ik had echt verdriet toen ik hoorde dat het project en het park zouden stoppen. Ik ben zó blij dat het park blijft. Wij wonen 100 m verderop, in een klein huis met een piepklein balkon vol in de zon. Dan ga ik samen met een vriend lekker naar het Coehoornpark. Echt ik ben heel blij.’ Met een dikke glimlach gaan zij weer naar huis.
De wethouder achterlatend met het best denkbare compliment voor het Coehoornpark.

Samen vieren dat het creatieve DNA van Coehoorn zal worden versterkt. Vierde van links: raadslid van D66 Mattijs Loor. (Foto Ideeënmakelaar).

Een persoonlijk dankwoord:
 
Het regende vandaag complimenten voor wat we samen hebben bereikt. Dat is ook iets om trots op te zijn. We hebben samen een klein wondertje verricht. Vanuit andere steden wordt naar Arnhem gekeken hoe we dat hier hebben gefixt.
 
Natuurlijk hebben Peter en ik nu bijna 6 jaar onze ziel en zaligheid in het project gelegd, gewoon omdat we overtuigd zijn dat de ‘waarde’ van ons project voor de stad, voor haar aantrekkingskracht en ondernemerschap zoveel meer zal opleveren direct in contante waarde is uit te rekenen.
 
We danken vanuit hier dan ook iedereen die ons daarbij met alle ups en downs, door dik en dun hebben gesteund. Ofschoon we niemand te kort willen doen willen we met name noemen Ruben en Steven die alles hebben ingezet om dit project tot een succes te maken. Hun Stella by Starlight is een begrip geworden tot ver buiten Arnhem.
 
Dank ook aan Diana en Gerrie, buurtbewoners van het eerste uur, die zoveel uren aan het park hebben besteed en samen met onze parkregisseur Willem een paradijsje hebben gecreëerd. Een parel die wij met hand en tand zullen beschermen.
 
Dank ook aan de gemeenteraad voor jullie vertrouwen!
 
We slaan een nieuwe fase in, een nieuwe route ligt voor ons met veel onbekende bestemmingen, hobbels en verrassingen. Maar wat we ook tegenkomen, we hebben alle deskundigheid in ons team om alle problemen op te lossen.
 
En vooral, dat zijn mijn persoonlijke lessen uit ‘mijn’ Berlijn, we hebben een lange adem, een heel lange adem. Komen we niet dit jaar tot ons doel, dan wel volgend jaar of het jaar erop.
 
We zijn hier om te blijven!
 
Paul, mede namens Peter.