In de hoogste versnelling verder…

Het hoge woord is eruit: Coehoorn krijgt een toekomst en een permanente wel te verstaan. Waar sommigen nog denken dat Coehoorn in de verlengde speeltijd terecht is gekomen, heeft het mis: Coehoorn is here to stay!

Coehoorn Centraal is niet het bekendste burgerinitiatief van Nederland. Vinden wij ook niet belangrijk. Met Arnhem en regio, met Nijmegen als toffe buurstad en Nordrhein-Westfalen als buurregio, hebben wij onze handen vol, vol met kansen, rijk aan uitdagingen.

Nu de toekomst voor ons ligt, gaat dit het coolste project van Nederland worden. We gaan nieuwe grenzen verkennen en overschrijden.
De toekomst vraagt om totaal nieuwe oplossingen, het bewandelen van niet platgetreden paden. De toekomst vraagt om duurzaamheid, financieel en ecologisch. Het vereist nieuwe samenwerkingsvormen waarin ieder zijn belangen open op tafel legt en tot een vernieuwende uitruil van belangen en middelen komt. Steeds meer grote corporates merken dat niemand echt gelukkig wordt van winstmaximalisatie of ‘world dominance’ (een dagdroom van veel startups), laat staan dat de wereld daar beter van wordt.

Coehoorn wil samen met partners experimenteren om tot echte innovatie te komen. Daarbij moeten werelden verbonden worden: de ‘systeemwereld’, de wereld van de vrijdenkers, het onderwijsveld, de kunsten, de wetenschap, de kritische burgers, een dienstbare overheid.

Wie denkt dat Coehoorn en Arnhem in rustiger vaarwater zijn gekomen, vergist zicht.
We gaan nu pas beginnen!

De toekomst is aan ons, als we er vandaag aan beginnen.

Doe je mee?

Interview Paul de Bruijn over ontstaan en toekomst van Coehoorn Centraal