Ondernemers zoeken nieuwe business-modellen

coehoorncollege#2

Ondernemen anno nu moet anders
We lezen dagelijks de berichten over de verontwaardiging die bepaalde bedrijven bij publiek en politiek oproepen. Ze zijn uit op maximale winst per klant, minimalisering van hun dienstverlening, snijden in personeel, fors verhogen van de salarissen van de top. Ook het milieu wordt nog dag in dag uit schade toegebracht omdat winst voorgaat op verantwoorde omgang met onze wereld.

Ondernemers anno nu zijn bevoorrecht, zo stelt Maurits Groen. ‚Deze generatie ondernemers wordt uitgedaagd door de eerste waarlijk multi-crisis-noodsituatie: bio-diversiteit, klimaat, water, grondstoffen, economische ongelijkheid.’ (Maurits Groen)*

‚De transitiepijn spat van de krantenpagina’s af. Hotels en taxi’s klagen over oneerlijke concurrentie door Airbnb en Uber. De energiegigant RWE komt in de problemen door de duurzame stroom die voor 90% door burgers wordt opgewekt. Op de achtergrond spelen steeds businessmodellen. De oude zijn in de problemen, de nieuwe verbazen.’ (Maarten Hajer).*

Over Coehoorn College
Coehoorn Centraal organiseert samenwerking met de Innovatie Fabriek Arnhem een serie van 4 unieke college’s met vooraanstaande deskundigen die je meenemen naar het ondernemerschap van morgen.
De eerste Coehoorn College stond in het teken van de Brilliant Failures, het maken van ‚fouten’ die je verder brengen. Hoogleraar Paul Iske deed op energieke wijze het verlangen bij de aanwezige deelnemers groeien om ook een keer zo’n briljante fout te maken.

Coehoorn College #2 (van de 4)
In deze tweede exclusieve Coehoorn College neemt Prof. Jan Jonker je mee in de wereld van de nieuwe businessmodellen. Een must voor iedere ondernemer die zich realiseert dat veel oude modellen niet meer werken en we naar toekomstbestendige businessmodellen moeten.

Datum: dinsdag 2 juni 2015
Aanvang: 19.30 uur
Lokatie: CC2 – Coehoorn&Co, Bergstraat 33.

Deelname: Ondernemers, organisaties: €10,00; huurders Coehoorn Centraal en studenten: €7,50.

AANMELDEN
Omdat het aantal plaatsen beperkt is, willen wij je vragen je tijdig via info@coehoorncentraal.nl aan te melden. Vermeld in de onderwerpregel: College#2.

Tijdens dit college is het boek ‚Nieuwe Business Modellen’ van Prof. Jan Jonker tegen een speciale prijs verkrijgbaar: €25,00, in plaats van de winkelprijs €39,50.

Over prof. Jan Jonker
Professor Dr. Jan Jonker is sinds 1 januari 2011 hoogleraar Bedrijfskunde, in het bijzonder Duurzaam Ondernemen aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit.

Prof. Jonker geeft onderwijs en doet onderzoek op het gebied van Duurzaam Ondernemen, in het bijzonder op het snijvlak van innovatie, organisatie en strategie om zo bij te dragen aan de stelselmatige verduurzaming van bedrijven.

Jan Jonker is auteur van ‚Nieuwe Business Modellen’. Daarin richt hij zich op ondernemers die vinden dat we anders moeten ondernemen, duurzamer en met nieuwe business modellen. Hij ervaart dat velen met veel energie aan hun onderneming beginnen maar niet tot volledige ontwikkeling komen. Dat is zonde, vindt hij. De maatschappij verliest daarmee de noodzakelijke energie om de transitie door te voeren om te komen tot een andere economie, een andere samenleving.

*Uit het voorwoord van zijn boek ‚Nieuwe Business Modellen’