Een echte ondernemer maakt 'brilliant failures'.

pauliske
Hoogleraar en keynote speaker Paul Iske in CC3 – De Coehoorn

Na zo’n avond met hoogleraar Paul Iske voel je je eenzaam als je als ondernemer geen ‘brilliant failure’ kunt noemen. Want zeg nu eerlijk, welke ondernemer maakt geen fouten? Alleen weet Iske als geen ander je blij te maken als je besmuikt moet toegeven ook zo’n vette blunder gemaakt te hebben. Een blunder is geen falen, maar een les over wat niet werkt. Echte innovaties worden vaak vooraf gegaan door een reeks fouten, missers, blunders. Maar wanneer is er sprake van een ‘brilliant failure’? Misschien dat zijn onderneming Instituut voor Briljante Mislukkingen je verder kan helpen.

We kunnen het zeer informatie-rijke en humorvolle college van professor Paul Iske niet samenvatten. Om maximaal te profiteren van deze colleges raden we je echt aan er de volgende keer bij te zijn.
Of bekijk de Engelstalige versie (onder) van een soortgelijke presentatie.

Tien typen van innovatie (Doblin)
Innovatie-expert Christiaan Holland, verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, gaf een mini-college over tien typen van innovatie. Uit onderzoeken blijkt dat de meeste ondernemers slechts één type van innovatie nastreven: die van hun product of dienst. Echter succesvolle ondernemingen als bijvoorbeeld Ryanair innoveren op zoveel mogelijk van de 10 aspecten. Voor veel ondernemers in de zaal was dat meer dan herkenbaar. Immers heb je je processen wel eens vernieuwd of je wijze van communiceren of je netwerk?
Christiaan Holland is betrokken bij de Innovatiefabriek Arnhem in oprichting, een organisatie die zich sterk maakt voor het verder brengen van ondernemers en hun kansrijke innovaties.

Het Coehoorn College is dan ook een samenwerking van de Innovatiefabriek Arnhem en Coehoorn Centraal.
Het komende jaar zullen nog drie van deze colleges plaatsvinden. Je krijgt voor €10,00 een enorme schat aan kennis en inspiratie van hoog niveau mee. Een unieke aanbod voor alle ondernemers in Coehoorn, Arnhem en daarbuiten.