Kunstenaar Albert van der Weide duikt onder in Coehoorn

albert_coehoorn1
Kunstenaar Albert van der Weide duikt voor 2 maanden onder in Coehoorn.
“Gedreven door passie, verbeeldingsdrift en nieuwsgierigheid maak ik dagelijks tekeningen. Ze maken zichtbaar wat ik in stilte en eenzaamheid met me meedraag. Reflecties van mijn eigen ervaringen, onze collectieve geschiedenis, het tikken van de klok en vloeien van de tijd. Tekeningen van landschappen, bomen, organische structuren en het lijden en de macht van de mens. Getekend in een poëtische tekenstijl”, schrijft Albert op de website Supersterkwerk.
Albert exposeert ook in het vermaarde Kröller-Müller Museum in het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Albert over zijn verblijf in Coehoorn Centraal: “Vanaf heden doe ik onderzoek vanuit Coehoorn Centraal Arnhem -zie foto’s- naar de kenmerken van het ontwikkelgebied en de mogelijkheden voor de kunst. Uitput: 2 columns in mijn internet serie “De constructie van de wereld” , een kunstwerk voor Coehoorn Centraal en inhoudelijke en beleidsmatige verkenning voor de kunst in CC in een nader te bepalen vorm.”

Wij zijn vereerd en heel benieuwd met welk gevoel Albert ons project en de participanten (huurders) zal waarnemen. Immers dat zal de basis zijn voor het werk dat Albert van der Weide zal creëren.

albert_coehoorn2