Sloop De Rank begin ombouw Coehoorn

Met de sloop van de voormalige De Rank is het werk begonnen.

Wie een tijdje niet in Coehoorn is geweest zal opkijken van de in gang gezette veranderingen. Met de sloop van de voormalige basisschool De Rank, de afgelopen jaren werkplek ‘CC7’ geweest voor creatieve ondernemers, is het startsein gegeven voor een grote ombouw van dit deel van de wijk Coehoorn.

Op de plek die De Rank achterlaat zal een geheel nieuw pand verrijzen. Hierin zullen 24 appartementen in de sociale sector komen met op de begane grond zo’n 1.100 m2 werkruimte voor (startende) ondernemers in de creatieve sector. Met deze combinatie wordt zowel invulling gegeven aan een grote behoefte aan woningen in de sociale sector als de eveneens ruime behoefte aan werklocaties voor startende ondernemers.

Ruimte voor werken en wonen in Coehoorn.

Er zal nog meer worden gewoond in dit deel van Coehoorn.
Een CPO-project zal aan het Nieuwe Plein worden gerealiseerd. Kenmerk van CPO is dat een groep samen besluit om op een beschikbare locatie een eigen wooncomplex te bouwen. De groep is zeer divers samengesteld en zal zich zeker verbinden met haar sociale omgeving (zie foto onder).

De panden aan de Bergstraat 35 en aan het Nieuwe Plein 1b zullen na 1 januari 2023 voor nieuwe ontwikkeling worden gesloopt. Het gehele bouwplot zal openbaar worden aanbesteed. Ook hier zullen vooral woningen komen, op enige schaal gecombineerd met werkruimten.

Ondertussen genieten we nog even van het Coehoornpark in haar huidige vorm. De hekken zijn weg en het park is dus altijd te betreden.
Het tegenover het park gelegen pand van de ondernemers van Arteffects en de voormalige Stella by Starlight ondergaat momenteel een grote verbouwing. Het pand zal daarbij geheel worden gerenoveerd. Ook zal op deze plek weer een huiskamer met horeca komen.

Het zal de komende jaren even doorbijten zijn met al dat sloop- en bouwgeweld, maar de plek en de gebouwen waren ook aan vernieuwing of vervanging toe. Na decennia van stilstand gaat het nu toch echt gebeuren.

Wilt u op de hoogte blijven, schrijf u dan rechts op deze pagina in op onze nieuwsbrief.