Coehoorn in Coronatijd: een tussenbericht

Het is al vaak gezegd: dit zijn uitmate moeilijke tijden. Niet alleen economisch maar ook mentaal. Velen zien nu even geen toekomst voor zichzelf. Gelukkig zijn de ontwikkelingen van de verspreiding van het virus gunstig. Dat stemt hoopvol op een terugkeer naar een meer normale situatie.

In Coehoorn is het ongebruikelijk stil: het Coehoornpark is gesloten. De losse verhuur van zalen in De Coehoorn is al enige tijd niet mogelijk.

Maar het alle belangrijkste is wel hoe het onze ondernemers vergaat. Hierover gaat ons tussenbericht.

Met enige spanning keken wij in maart naar de forse maatregelen die werden afgekondigd. Wat zou dat met de creatieve ondernemers doen? Al snel inventariseerden wij bij de ondernemers de gevolgen.
Al direct werd duidelijk dat de opdrachten sterk waren teruggelopen (zie figuur). Anderen meldden dat er toch nog opdrachten blijven binnenkomen. Zo kreeg ontwerper Vincent Hammingh de opdracht (in een weekend) een logo te ontwerpen voor een nieuwe politieke partij, Partij voor de Toekomst. Hij haalde er zelfs het televisieprogramma WNL op Zondag mee.

Toch is het opmerkelijk dat het aantal opzeggingen van de huur minimaal is. Sterker het aantal verzoeken om in Coehoorn te huren is 2-3 maal zo groot als het aantal opzeggingen, ook van buiten Arnhem. We kunnen aanvragen dan ook niet altijd direct positief beantwoorden met een beschikbare ruimte.
Of dit zo blijft hangt af van hoe lang de beperkende maatregelen nog zullen duren. Ook is nog niet te overzien hoe branches na (gedeeltelijke) opheffing van de beperkingen de draad weer oppakken en hoe dat uitwerkt op de opdrachten voor onze ondernemers.

We zien wel mooie initiatieven van de ondernemers.

We zien natuurlijk uit naar een verdere normalisering van de huidige situatie en hopen dat de schade beperkt blijft.

Wil je ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Schrijf je dan hier in.

Wil je ook als creatief ondernemer in de Coehoorn Community vestigen?
Je bent van harte welkom!