Coehoorn – Super7000 samen als startup

Het net opgeleverde huis van ‘Super7000’ in het noorden van Düsseldorf. (Bron foto: super7000.de)

Samen voor een eigen startup
De contacten tussen Coehoorn Centraal en Super7000 (eerder Garage Bilk) bestaan alweer ruim 2 jaar. We kunnen het moeilijk begrijpen waarom er over een weer zoveel kansen blijven liggen om elkaars markten te verkennen. Vanuit deze verbazing zijn deze contacten tot stand gebracht.
Van 5 – 12 mei organiseert de stad Düsseldorf haar jaarlijkse Startup Woche.
In een event met 90 programma-onderdelen is alles te horen en zien dat van belang is voor startups in Duitsland, waar ze ook vandaan komen. Coehoorn Centraal is door Super7000 gevraagd aan een van de onderdelen deel te nemen.
Na een gesprek met Oliver Vaupel van Super7000 en de organisator (en zelf investeerder) van een pitch waarin startups zich voor angel-investors kunnen presenteren, hebben Super7000 en Coehoorn Centraal besloten zich als gezamenlijke startup tijdens de StartUp Woche te presenteren.

‘SuperCentraal’, vertrekpunt voor grensoverschrijdend ondernemen
Het was nog niet zo eenvoudig een grensoverschrijdende naam te vinden. Er mogen geen meerdere vertalingen van de term mogelijk te zijn. De naam moet aan beide van zijden de grens uitspreekbaar zijn en geen van de landen moet herkenbaar zijn in de naam. Of beide.
Voorlopig is gekozen voor een pragmatische oplossing: een samentrekking van beide onderliggende organisaties.
De op te richten grensoverschrijdende onderneming moet op termijn los van haar oprichters kunnen bestaan en dus haar eigen inkomsten genereren. Er zullen nog wel wat praktische puntjes moeten worden besproken zoals of deze firma naar Duits of Nederlands recht wordt opgericht en waar deze dan wordt gevestigd. Vragen. Vragen.
Eerst is daar op 11 mei de gezamenlijke presentatie in het NRW Forum in Düsseldorf.
Wil je er ook bij zijn, de toegang is gratis. Wel even aanmelden.
En ga je (alleen) voor een goede party, die is er ook op vrijdag 12 mei, Kölner Straße 114, Düsseldorf.

Nieuwe trein naar Düsseldorf.