De kerk weer even terug in het park

opblaaskerk-buitenHet is even twee keer kijken, maar de schijn bedriegt niet. Even is de Kleine Eusebiuskerk weer terug waar hij tot 23 jaar geleden stond: op de plek van het huidige Stadspark Coehoorn. 
Deze kleine opblaasversie van de kerk is een werk van kunstenaar Frank Los. 

Winter Arnhem brengt het groen van de Veluwe naar in het hart van de stad en zorgt voor de winterse beleving in de binnenstad. Inmiddels is de stad versierd met de plaatsing van vele tientallen kerstbomen. Deze werden voor hun plaatsing in de binnenstad in het Stadspark Coehoorn voorbereid.
De Veluwse bomen en planten wijzen de bezoekers door de stad, van plein naar plein, langs een programma van bijzondere evenementen, concerten, voorstellingen en activiteiten.
Winter Arnhem duurt van 9 december 2016 t/m 15 januari 2017.

Kunstenaar Frank Los schenkt zijn ’transparante kerk’ aan PopUpkerk Arnhem.

Vijf jaar geleden kreeg Frank Los het idee om een opblaasbare, transparante kerk te maken. Een kerk in alle openheid als statement tegen oordelen en bekrompenheid. De opblaasbare kerk, die in 2011 geopend werd door Jules Deelder, heeft in de loop der jaren op plekken en evenementen door het hele land gestaan. Frank Los hield er inspirerende lezingen over geloof en bezinning.

PopUpkerk Arnhem begon in maart van dit jaar vanuit de wens om te experimenteren met het concept ‘kerk’. Om samen te komen met atheïsten, gelovigen en iedereen die het eigenlijk niet zo goed weet. Zonder dogma’s en met meer vragen dan antwoorden. Om samen te bouwen aan een andere wereld. Omdat Frank Los vanuit hetzelfde idee werkt, besloot hij zijn transparante kerk, te schenken aan de PopUpkerk Arnhem en zijn kerk op eigen benen te laten staan.

opblaaskerk-binnen
De binnenzijde van de Opblaaskerk.

Willem Jakobs, parkregisseur van het Coehoornpark, was onmiddellijk enthousiast om plaats te bieden aan dit geweldige initiatief. Extra bijzonder voor de locatie Coehoornpark is dat er vroeger de in 1992 gesloopte Kleine Eusebiuskerk stond. De opblaaskerk zal de aankomende weken als onderdeel van WinterArnhem de ontmoetingsplek worden voor iedereen die iets wenst bij te dragen aan een betere wereld. Zo vindt er op Kerstavond een openbaar diner plaats en wordt in samenwerking met diverse artiesten, kunstenaars en muzikanten inhoud gegeven aan de PopUpKerk.

Gedurende deze periode staat ook de Opblaaskerk ter beschikking voor kleine (rustige) culturele evenementen. Aan gebruik zijn kosten verbonden.

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met Matthias voor de Poorte 06-14044343 (PopUpKerk Arnhem) en Willem Jakobs 06-16098771 (parkregisseur Coehoornpark)