In de Experimenteerbox worden sociale vraagstukken opgelost

experimenteerboxKunstLAB Arnhem is een productiehuis voor kunst en wetenschap. In het pand Coehoorn&CO (Coehoornstraat 17) onderzoekt het lab de grenzen tussen deze disciplines en probeert ze waar mogelijk te slechten. Dit resulteert in artistieke uitingen en projecten die maatschappelijk vraagstukken aanpakken.    

Vanaf 2017 starten zij, mede dankzij de Gemeente Arnhem en Stichting DOEN, met een bijzonder project. Hierbij bieden zij per jaar 8 teams de kans om nieuwe oplossingen te bedenken voor sociale vraagstukken onder begeleiding van het team van KunstLAB Arnhem en experts uit het werkveld. De teams krijgen tijd, geld en ruimte en sluiten de projecten af met een presentatie en een jaarlijkse expositie. 

Het project werkt met een ‘Open Oproep’ waarin teams zelf vraagstukken kunnen aanleveren en een ‘Casus’ waarbij teams zich kunnen inschrijven op vraagstukken die zijn geleverd door de maatschappelijke partners. Voor beide varianten kunnen zowel studenten als eerste- tot derdejaars alumni zich aanmelden. 

Voor dit project zijn we op zoek naar casussen vanuit een maatschappelijke partner. Het team zal aan de slag gaan met de casus.  (Zie adres onderaan)

Download de sheet (pdf) met informatie over de “Experimenteerbox’

Heb je een vraagstuk liggen, wil je graag mee werken met dit project, dan zoeken wij jou!
Doe samen met alumni en studenten ervaring op in het professionele werkveld en laat de innovatie groeien binnen regio Arnhem/Nijmegen!

Neem dan nu contact met ons op, waarna een team aan de slag gaat met je/jullie casus en er bruikbare en innovatieve oplossingen komen voor jullie organisatie.

Wij spreken je graag over een mogelijke samenwerking. 

Luca van Slagmaat
KunstLAB Arnhem
Coehoornstraat 17
6811 LA Arnhem
06-23322777