Coehoorn onderdeel SONSBEEK 2016

sonbeek-coehoorn1Foto: Kunstenares Nnamari voor haar werk in het Coehoornpark

Lachende gezichten bij het zien van de enorme muurschildering van kunstenares Nnamari in het Coehoornpark. Het park, toch al populair bij buurtbewoners en Coehoorn-ondernemers, heeft nu een extra glans gekregen. Een prachtig decor voor de groene oase in de overigens versteende binnenstad.
Het is als zitten in een groot kunstwerk, en dat is ook zo.

Want Coehoorn en het Coehoornpark is een van de locaties van vandaag door koning Willem Alexander geopende de internationale beeldententoonstelling SONSBEEK2016. En daar zijn velen zichtbaar trots op.
Het is duidelijk, de 3 kunstenaars die een werk in Coehoorn hebben, voelen zich er thuis. Mark Salvatus gaf aan in een gesprek met ons aan de sfeer in de wijk al direct als zeer aangenaam en open te ervaren.

Ofschoon Coehoorn Centraal nooit expliciet heeft ingezet op kunst in de wijk, is er volgens diverse kunstenaar wel een artistiek-vriendelijke sfeer ontstaan. De grote diversiteit aan mensen die zich in nu in Coehoorn begeven en zich er thuisvoelen, zal daar zeker aan bijdragen.

Welke kunstenaars exposeren in Coehoorn?

Sebastián Diaz Morales
met zijn nieuwste video-installatie: ‘The Lost Object’. Te zien in Arthouse Arnhem.

Mark Salvatus met zijn door katten geïnspireerde kunstwerk. Te zien in het westelijke deel van het Coehoornpark.

Nnamari met haar grote muurschildering. Nnamari is afkomstig uit Hongarije en is door ruangrupa uitgenodigd om een opvallende muur die aan het park grenst met haar geometrische, abstracte stijl eigen te maken.

Natuurlijk is er nog veel meer mooi werk te zien tijdens SONSBEEK2016. Meer informatie over alle locaties op de website. De tentoonstelling duurt tot 18 september 2016.