Historische wandelingen door Coehoorn

Coehoorn_wandeling_2.2
Afgelopen 11 december is in het donker van de avond een bijzondere wandeling door de Arnhemse wijk Coehoorn gemaakt. Op verschillende plekken zijn verhalen opgehaald over de rijke historie van deze wijk. Het was de tweede historische wandeling in een reeks van drie. Zaterdag 7 februari vindt de derde en voorlopig laatste wandeling plaats.

Wat was het hoogtepunt van de tweede wandeling?
Er is een discussie gaande over het hoogtepunt van de tweede wandeling. Wordt deze toegekend aan het moment dat oud-gemeenteraadslid David Willemsen (alias ‘King of Dub’) de oude Goudvishal op z’n kop zette? Of het moment op het eind van de wandeling waarbij de voormalige ‘kleine’ Eusebiuskerk in het huidige Coehoornpark weer tot leven kwam door een levensgrote projectie en een prachtig live koor? In dit bericht staan enkele foto’s van fotograaf Job van Nuenen om nog extra na te genieten van deze bijzondere tocht. De reacties van de deelnemers zijn enthousiast. “Ik had niet verwacht dat dit vergeten plekje van Arnhem zo een rijke historie heeft.’ De wandelingen brengen de historie van Coehoorn en daarmee de wijk weer tot leven!

Coehoorn_wandeling_2Foto: Oud lid gemeenteraad Arnhem David Willemsen op zijn oude plek als DJ

De derde en voorlopig laatste historische wandeling
Voor iedereen Coehoorn wil ontdekken en meer wil weten over haar rijke geschiedenis of voor diegene die voorgaande wandelingen heeft gemist is er nog een derde en laatste kans.
Zaterdag 7 Februari is de derde en voorlopig laatste Historische Wandeling door Coehoorn. Met dit maal het thema ‘Ontspanning’. Coehoorn kent een rijke historie op het gebied van hotels, restaurants en café’s. Al deze vermakelijke en smakelijke plekjes zullen in deze tocht aan bod komen. En wellicht verkennen we ook een beetje de orientaalse ontspanning die ook in Coehoorn zijn intrede doet.

Dus noteer in uw agenda: Historische Wandeling door Coehoorn
Zaterdag 7 februari 2015
Inloop: 14.00 uur (vertrek: 14.30 uur)
Verzamelen: Coehoorn & Co (Bergstraat 33)
Deelname: gratis

De organisatie is in handen van Carien Poissonier en Marlies van der Maarel.
Getoonde foto’s zijn gemaakt door Job van Nuenen.

Coehoorn_wandeling_2.1