2013: Het jaar van Coehoorn Centraal.

arnhem_coehoorn_rvgHet team van het ‘Reizend Vormgevers Gezelschap’ aan het werk in CC1, Coehoornstraat 35.

2013 was ontegenzeggelijk het Jaar van Coehoorn Centraal. Wellicht het grootste burgerstadsproject van Nederland.
Op 25 maart nam de gemeenteraad van Arnhem een motie aan tot het ‘vrijgeven’ van 7 panden en een groot openbaar terrein voor alternatieve, door burgers gedreven, stadsontwikkeling. Inmiddels zijn de eerste panden verhuurd en heeft Coehoorn een heus park.
Een overzicht van de resultaten van 2013.

CC1 is helemaal verhuurd. Het Reizend Vormgevers Gezelschap zit hoog en droog op de 2e etage. ArtEffects kunnen op de 1e etage inmiddels de kwasten neerleggen en gaan binnenkort hun eerste video-producties doen vanuit Coehoorncentraal. Steven en Ruben buffelen op de begane grond om hun horeca snel, al is het op kleine schaal, te gaan openen.

CC2 In dit voormalige SKAR-pand wordt de komende weken internet geactiveerd zodat we als Open Workspace in januari kunnen starten. Onze gasten zullen daar niet van koffie en een heerlijk broodje verstoken blijven.

CC3 Ook wel bekend als De Coehoorn. Elf (grote) zalen met alle faciliteiten zoals AV-apparatuur en Wifi wordt in januari door Coehoorn Centraal in gebruik genomen. De overdracht is nu in voorbereiding. Oude gebruikers zijn dan weer welkom, maar ook zullen we plaats inruimen voor alle nieuwe initiatieven.

CC4 Het pand dat lijkt op een appartementcomplex aan de Bergstraat 35. In januari zal dit grote pand voor het project beschikbaar komen. Er zijn diverse ideeën voor gebruik. Het zal in concept worden gekoppeld aan CC2.

CC5 aan het Nieuwe Plein is inmiddels volledig verhuurd met bedrijven in de uitgeverij, muziek, internet en geluid. Een mediapand dus.

CC6 Dit pand aan het Nieuwe Plein vliegen we nog even passief aan, maar is feitelijk al te huur. Nog twee grote etages, maar dan is ook die vol.

CC7, de RANK is nog een jaar langer verhuurd door de gemeente en zal dus later dan gepland beschikbaar komen voor het project Coehoorn Centraal.

Verder werken we hard aan veel nieuwe plannen voor Coehoorn gesproken: van culturele projecten, verhuur aan verenigingen en de oprichting van de Coehoorn Creative College.

Het Coehoorn Team dankt:

  • De initiatiefnemende partijen GroenLinks en de VVD voor vrijgave van Coehoorn Centraal;
  • Alle andere partijen van de raad die deze motie hebben gesteund;
  • De ambtenaren van de gemeente Arnhem voor hun inzet om dit bijzondere experiment mogelijk te maken;
  • Buurtbewoners en ondernemers uit de wijk die ons project een warm hart toedragen;
  • NL-Greenlabel voor het fantastische park dat ze aan Coehoorn en de stad schonken;
  • De media die over ons project op evenwichtige wijze hebben bericht;
  • Alle participanten die ons met communicatie, juridisch advies en notarieel werk hebben gesteund;
  • De ondertekenaars van de Verklaring van Sympathie die daarmee ons een zet in de rug gaven;
  • Alle onze steunpilaren die op welke wijze dan ook met hoofd of handen hebben meegeholpen.

Coehoorn Centraal wenst alle betrokkenen en belangstellenden een geweldige kerstvakantie en een prachtige start van 2014. 
Tot snel in ergens in Coehoorn!

Team Coehoorn Centraal