Restaurant voor één dag

Een bijzondere sfeer heerste afgelopen zaterdag in CC2. In dit pand aan de Bergstraat 33 was van alles te eten en drinken, vers klaargemaakt en soms ook naar oud recept. Een bericht over Restaurantsday Arnhem.

Geurende filterkoffie
De geuren van heerlijke gerechten en lekkere koffie, kwamen je tegemoet. Filterkoffie wel te verstaan. Weer helemaal terug van weggeweest. Maar nu lekkerder dan toen het moest wijken voor het koffiezetapparaat.
Met dank aan de organisatoren waaronder Steven en Ruben was het internationale event nu ook in Coehoorn te beleven. Een echte activiteit die past in het relaxte Coehoorn.
Afgelopen zaterdag stond Coehoorn in het teken van koken. Niet zomaar koken, maar koken met verse producten die over zijn in de reguliere restaurants en catering. Goede producten dus, maar te veel om nog dezelfde dag(en) te gebruiken.

Wat te denken van balkenbrij?
Oude recepten komen weer helemaal terug. Wat te denken van balkenbrij? Balkenbrij is een oud Belgisch, Duits en Nederlands gerecht dat vooral in het najaar en in de winter wordt gegeten, oorspronkelijk in het oostelijke en zuidelijke deel van Nederland. Traditioneel wordt het gemaakt van in bouillon (en soms bloed) gekookt slachtafval van het varken (onder meer kop of ribbetjes, spek en lever), en boekweitmeel of tarwebloem, en speciale kruiden (piment of rommelkruid), die een zoete smaak afgeven. Het gerecht wordt verkocht in blokken en gebakken in de koekenpan in plakken van ongeveer 1 cm dik. (Bron: Wikipedia).

Wat is dat Restaurantsday eigenlijk?
Het is een internationale aangelegenheid, een feest van lekker eten en drinken. Maar dan anders. Op andere locaties dan je gewend bent en maar voor één dag. Over de hele wereld vindt Restaurantsday op dezelfde dag plaats: bij iemand thuis, in een leeg kantoorpand, in een tent op straat of zoals bij Coehoorn, in CC2 of de tuin er omheen.
Het is een stimulans voor de buurten waar dit plaatsvindt. Onverwachte ontmoeting aan tafel met onverwachte gerechten.
Kortom een aanwinst voor Coehoorn! Op naar een volgende keer.

Dank aan Steven, Ruben en Sebastiaan (en anderen) voor de organisatie.

Kijk ook nog even naar de foto’s op de Facebookpagina van Restaurantsday Arnhem.