Coehoorn Centraal als 'Flex City'

casa_slow_urbanism

Binnen het jaarthema Flex-City organiseert CASA op 12 november een avond over Slow Urbanism. Deze ogenschijnlijk tegengestelde thema’s hebben wel degelijk relatie met elkaar. De langzaam en zorgvuldig ontwikkelende stad is namelijk gebaat bij een flexibele programmering met mobiele architectuur en stedenbouw. Op deze wijze experimenteert de stad met mogelijke functies en programmaonderdelen. Hetgeen succesvol is beklijft en krijgt beetje bij beetje een vaste plek in de stad. Wat kunnen we leren van flexibele stedenbouw en architectuur en hoe vertalen we dit naar Slow Urbanism?

Met bijdragen van: Stefan Rebergen (Algemeen directeur Zwarte Cross), Marco Broekman (Urban Dating / Karres en Brands Landschapsarchitecten), Steve Swiggers & Christiaan Holland (Transitieteam), Peter Groot & Paul de Bruijn (Coehoorn Centraal) en Martijn Duineveld (cultureel geograaf Universiteit Wageningen). Het Transitieteam bouwt voor deze gelegenheid het eerste Nederlandse WikiHouse in Showroom Arnhem.

Dinsdag 12 november
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177
Entree: 5,- euro, leden van de CASA-sociëteit en studenten gratis

Download de flyer (pdf)

Stadsverkenning Coehoorn Centraal: Op vrijdag 8 november van 16.00 tot 18.00 uur kunt u kennis maken met dit gebied tussen rails en Rijn. U dient zich hiervoor aan te melden via info@casa-arnhem.nl. Wees er snel bij want het aantal