Stadspark Coehoorn gaat starten: help je mee?

coehoorn_stadspark_ontwerp

Schets: Willem Jakobs

In Arnhem aan de Coehoornstraat is iets bijzonders aan ’t gebeuren. Een stuk grond, waar vroeger de kleine Eusebius kerk stond, is opengesteld voor alternatieve ontwikkeling. Het idee is om er een heerlijke groene oase van te maken midden in de stad waar je kan ontspannen, groente kan verbouwen, bewegen, spelen en bouwen.

We kunnen NU beginnen met het “CoehoornPark”
Het is allemaal in een stroomversnelling gekomen doordat NLGreenlabel een congres gaat houden in Arnhem op 14 november en een groene voetafdruk wil achterlaten…in het CoehoornPark in oprichting. Voor de 14de willen we de plek al zo mooi mogelijk maken en donderdag 14 november gebruiken als feestelijke start met buurtbewoners, NLGreenlabel en iedereen die maar wil!

Er is nog geen “plan” wel zijn er ideeën. We willen dinsdag 29 oktober van 19:00 tot 20:00 uur bij elkaar komen op de Coehoornstraat 35 te Arnhem om deze ideeën met elkaar te bespreken en elkaar te ontmoeten.
Wil je tuinieren? Hou je van timmeren? Doe je het liefst niets anders dan graven? Lig je het liefst de hele dag in het gras? Wil je schommelen? Heb je een boom om te planten? Wil je jouw tuinier-kennis delen?

Kom dan vooral langs!

Ter inspiratie, in Berlijn is een soortgelijk stuk grond omgebouwd tot de “Prinzessinnengarten“. 1200 vrijwilligers houden dit bij!

Dit is toch om blij van te worden?!

Ik hoop jullie dinsdag 29 oktober om 19:00 uur te zien aan de Coehoornstraat 35!

Steven Bergwerff, lid Parkgroep Coehoorn Centraal.