Kennismaking met Coehoorn op 6 september

coehoorn_persmoment_270613_elfrink
V.l.n.r.: wethouder Gerrie Elfrink, initiatiefnemers Peter Groot en Paul de Bruijn

Het gaat er dan toch van komen: Coehoorn opent haar deuren en wel op vrijdag 6 september as.
Op vrijdag 6 september opent het project Coehoorn Centraal letterlijk haar deuren. Dan kunnen belangstellenden elke vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur bij ons langskomen voor kennismaking of voor bespreking van ideeën.
Wat de opening precies gaat inhouden, houden wij nog even geheim. Maar noteer vast deze datum in je agenda. Wij denken dat rond 16.00 uur van belang gaat worden. Blijf aangesloten via Twitter of Facebook.

Druk gespreksprogramma
Inmiddels is een druk programma gestart van gesprekken met de vele belangstellenden die zich hebben aangemeld voor Coehoorn. Dat kan om verschillende redenen zijn:

– organisatie congres, workshop of professionele bijeenkomst;
– organisatie publieksactiviteit;
– werkzaam willen zijn in het gebied;
– mee willen werken in de projectorganisatie.

Het zijn daarmee de vier essentiële peilers van het project. En op alle terreinen komen de aanmeldingen binnen.

Met (bijna) iedereen een gesprek
Peter Groot en Paul de Bruijn, beide initiatiefnemers van het project Coehoorn Centraal, gaan in principe met iedereen in gesprek. Een hele kluif. Maar niet met iedereen.
Als op voorhand duidelijk is dat een ‘gratis’ werkruimte wordt gezocht, vragen we eerst via mail of dat echt de bedoeling is. Immers ook in Coehoorn kosten gebouwen geld, al doen we er alles aan om starters onder meest gunstige voorwaarden te verwelkomen.
De belangstellende in huren in Coehoorn die geen verbinding met het project wenst, door een bijdrage -op welke wijze dan ook- te leveren aan het totaal, verwijzen wij graag naar andere delen in Arnhem.

Congres, workshop of andere bedrijfsbijeenkomst
Coehoorn Centraal verwelkomt graag organisatoren van een congres, workshop of andere bedrijfsbijeenkomst. We hebben verschillende ruimten, in grootte en in karakter. Ook kunnen wij alle soorten activiteiten of catering verzorgen. De specifieke sfeer kan een bijdrage aan de bijeenkomst zijn.
In en bij het gebied zijn diverse overnachtingsmogelijkheden, in alle prijsklassen en smaken. Coehoorn ligt op 200m afstand van het ICE/NS-station Arnhem.
Informeer naar de mogelijkheden.

Werken in Coehoorn
In het project Coehoorn Centraal worden in principe alleen werkruimten verhuurd, dus geen woonruimten. Uitzondering kan worden gemaakt voor een beheerfunctie.
Het gebied kent een aantal verschillende panden, elk met specifieke gebruiksmogelijkhden. Ook heeft het gebied een groot veld. Het is mogelijk om ruimte (binnen of buiten) te huren. Ben je werkzaam in een creatief beroep, doe je dat op basis van een vorm van ondernemerschap en wil je graag delen en samenwerken, neem dan snel contact met ons op.
Mail voor een afspraak en kom eens langs. Dan praten we verder over je wensen en ideeën.
Lees ook ‘huren in Coehoorn‘.

Publieksactiviteiten in Coehoorn
Coehoorn ligt in hartje Arnhem, op een steenworp afstand van het winkelhart, het Centraal Station en vele horecagelegenheden. In en bij het gebied zijn diverse overnachtingsmogelijkheden, in alle prijsklassen en smaken.
Er is een groot openbaar terrein dat wij graag ter beschikking stellen voor je publieksactiviteit. Daarbij verwelkomen wij creatieve, relatief kleinschalige activiteiten. Coehoorn is niet geschikt voor activiteiten met grote geluidsbelasting voor de omwonenden.
Er zijn mogelijkheden onder dak, maar ook in het groen. Er kunnen tenten worden geplaatst.
Wij praten graag verder over uw ideeën voor een te gekke publieksactiviteit in Coehoorn. Wij werken daar waar mogelijk zoveel mogelijk met lokale leveranciers voor catering of faciliteiten.

Wil je meehelpen?
Coehoorn Centraal staat open voor initiatief en experiment. Het is een omvangrijk project met vele aspecten die met enthousiasme, energie en kennis onze aandacht moeten krijgen. Veel denk, maar ook doe-werk.

Denk daarbij aan:

  • het organiseren van publieksactiviteiten
  • de vele werkzaamheden in de op te zetten buurttuin
  • communicatie van het project
  • juridisch werk voor vastgoed en gebiedsbestuur
  • economisch/financieel
  • bestuur en coördinatie
  • beheer van panden en buitenplekken

Lees ook ‘meedoen aan Coehoorn‘.

Noteer dus vrijdag 6 september en hou onze berichten in het gaten.